nine oaks
     
 
 
 
 
BUREAU
NIEUWS
CONTACT
PUBLICATIES
PROJECTEN
         
         
         
           
                     
                     
                     
                     
 

 

  ALMERE DE LAREN  

Het ontwerp van supermarkt en 19 appartementen vormt, samen met intergraag kindcentrum (school, opvang en sportzaal) het centrum van de toekomstige wijk De Laren. De Laren wordt een groene woonwijk aan de westkant van Almere Haven met ca. 600 woningen. Kenmerkend voor het gebied is de overdaad aan groen. Alle woningen in deze galerij- typologie krijgen daarom een extra groot balkon en galerij.

Het ontwerp maakt afstemming in vormentaal en materiaal toepassing tussen de supermarkt en woningen. Horizontalen banden van de luifel, balkons en galerijen verbinden het geheel. In de materiaal en kleurstelling van de wasserstrich baksteen en banden is verbinding met het kleilandschap van Almere gezocht.

     
    2015 | ALMERE | opdrachtgever Weernekers | partner in charge Gert Anninga