nine oaks
   

' Wanneer ik mijn ogen sluit en geconcentreerd kijk zie ik het, nine oaks.
Maar slechts enkele seconden kan ik dit beeld vasthouden. nine oaks is een plek waar vanalles samenkomt en tezamen een symbiose vormt. Geschiedenis, collectief geheugen, fascinatie, inspiratie, vakmanschap, noeste arbeid, contrast, kleur, beweging, fantasie en verdriet, alles vindt er in meer en mindere mate zijn plek.
nine oaks verandert en beweegt. Continue absorbeert het nieuwe ingredienten om zo een plek te worden van kracht en rust, zonder bastion te zijn'.

Ben Huygen

 

De naam Nine Oaks zegt iets over het karakter van het bureau. Nine oaks is voor mij een verwijzing naar een denkbeeldige open plek ik het landschap. Een plek waar je naar toe zou willen. Die herkenbaar is zonder dat je weet hoe het er daar uit ziet. Een stoere wijze plek die steeds weer nieuwe associaties oproept. Die je verrast en verder brengt.

Gert Anninga

 

'Met ons ontwerp willen we een andere beeldtaal laten zien dan gebruikelijk is voor architecten. We zijn samen met nine oaks uitgekomen op een illustratieve verhalende aanpak. De huisstijl bestaat uit een complex beeld waaruit steeds nieuwe uitsnedes worden gehaald. De symbolen verwijzen naar de realiteit of zijn een metafoor. Hoe verder je inzoemt, hoe meer symbolen je kunt herkennen. De uil en de rosetten bijvoorbeeld zijn opgebouwd uit minuscule zaagjes en sleutels. Alles is gedrukt in 1 pantonekleur. Matgoud voor de connectie met metaal, bouwen, nostalgie en fantasie'. 

Barbara Dijkhuis en Sanne Dijkstra
       
       
       
       
  BUREAU    
  NIEUWS    
  CONTACT    
  PUBLICATIES    
  PROJECTEN    
       
       
       
                                       
                                                     
                                                       
             
  bureau
  partners
  logo
  netwerk
  vacatures
  download
  bureaudocumentatie